top of page

KIDS' NEWS

 

Meer NIEUWS van onze kinderen

 

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen van onze

kinderen. Alles draait immers om hun toekomst!

 

Hieronder vind je de verhalen van onze kinderen.

 

Veel leesgenot!

Kids' News

 

KINDEREN ZIJN DE TOEKOMST

STEUN ONZE KINDEREN

GEEF KIDS EEN NIEUWE START

2016: Het verhaal van Dorcas

Add Date here

Dorcas is een meisje in Lightmoon Academy. Ze zit in klas 8. Tijdens de verschillende bezoeken was ze me al opgevallen omwille van haar proactiviteit en leiderschap. Toen ik haar verhaal van Mr sammy, de head teacher hoorde, was ik verbijsterd. 
Dorcas is dochter van gescheiden ouders en woont bij haar vader. Die kan haar niet langer naar school laten gaan omdat hij het schoolgeld niet kan betalen. Dorcas ging in hongerstaking omdat ze absoluut naar school wil blijven gaan. Er werd een oplossing gevonden dat ze niet van school zou worden gestuurd, mede omdat de directie haar capaciteiten erkent. Wij hebben besloten om haar schoolgeld voor dit jaar op ons te nemen en haar de last en dreiging om te moeten stoppen met studeren weg te nemen. In 2017 zullen we trachten om haar te helpen om naar High school te gaan. 

2015: Bezoeken aan de ouders van de kinderen

Tijdens onze reis naar kenia in september 2015 hebben we getracht om alle ouders van de kinderen in de lagere school te bezoeken. We hebben zeer moeilijke omstandigheden gezien waarin deze mensen leven en waarin moeders toch trachten hun kinderen een betere toekomst te geven. We vertelden de ouders dat we willen helpen, maar dat zij vooral hun kind moeten blijven stimuleren om naar school te gaan en hun best te doen. Ons bezoek werd zeer geapprecieerd.  

2015 Start schooljaar

17 januari 2015

Het schooljaar is gestart in Kenia. VZW Help Kids To School zal dit jaar 27 kinderen sponsoren, waarvan 11 in de lagere school. 7 kinderen kregen vandaag hun nieuwe schooluniform, met schoenen en zelfs een das. En of ze fier staan op de foto!

Bezoek gouverneur De Caluwe

30 januari 2014

Op 30 januari 2014 bracht de gouverneur van West-Vlaanderen een kort bezoek aan Help Kids To School. Hij werd door John en de directeur van Lightmoon Junior Academy ontvangen en de leerlingen verrasten de Belgische delegatie met een dansfeestje. De gouverneur kreeg een korte rondleiding door de school en heeft duidelijk kunnen zien dat de behoeften groot zijn. Er is geen waterput, de sanitaire installaties zijn in erbarmelijke staat en de klaslokalen zijn toe aan heropfrissing. 

Schooluniformen voor Lightmoon

2013

Met het sponsorgeld voor Term 3 van schooljaar 2013 werden nieuwe uniformen gekocht voor de meisjes van Lightmoon Primary School. Op de foto staan Mesaid, Mueni, Binti en Bendicte trots met hun nieuwe kleren. John kijkt goedkeurend toe.

1/1

Please reload

bottom of page