top of page

WELKOM IN ONZE

KIDS' CORNER

 

Meer kinderen op zoek naar sponsoring

 

Een aantal kinderen heeft hulp gevraagd. Voorlopig willen we ons even concentreren op de reeds geselecteerde kinderen.

Het zijn er inmiddels meer dan 25 geworden, meer dan de initieel geplande 10 à 15.

Het is voor ons belangrijk om alles te kunnen blijven controleren en de geselecteerde kinderen tot op het einde van hun studies te kunnen bijstaan.

In functie van de financiële mogelijkheden zullen er eventueel bijkomende kinderen in het project opgenomen worden. Sponsoring blijft dus belangrijk, en moet doorheen de jaren blijven bestaan. We gaan voor kwaliteit en beheersbaarheid, niet voor kwantiteit. 

DE KINDEREN

 

MEER LEUK NIEUWS OVER DE KINDEREN

STEUN ONZE KINDEREN

GEEF KIDS EEN NIEUWE START

Benedict Muthui

Lightmoon Junior Academy

Bendict is het dochtertje van Tom, een beeldhouwer die zijn kunstwerkjes verkoopt aan toeristen. Het toersime in Kenya gaat moeilijk en de inkomsten zijn dus nauwelijks voldoende om rond te komen. Bendict loopt school in Lightmoon Junior Academy. Haar vriendelijke papa dankt het project en belooft om Bendict ten volle te steunen in haar schooltraject.

Mueni Simon

Lightmoon Junior Academy

Mueni Simon is de dochter van 'paster Simon'. De man verdient niet genoeg om zijn kinderen naar school te laten gaan, maar doet erg z'n best en stimuleert zijn kinderen om toch te studeren. Mueni is de beste van de klas en verdient zeker een kans. 

Telvin Maina Kibe

St Mark Academy (North of Nairobi)

Telvin leeft bij zin nmoeder, ten noorden van Nairobi. Een goede vriend in Camp Olishaki in de Masa Mara vroeg ons of we Telvin konden helpen. Zijn moeder Susan werd door haar man verlaten, en ze is, omwille van het feit dat er weinig toeristen in Kenia zijn, ontslagen op haar werk. Nu kan ze nauwelijks eten op tafel krijgen. Na een goed gesprek hebben we besloten om Telvin een kans te geven. Hij schrijft ons af en toe een woordje van dank. 

Binti & Mesaidi Silaha

Lightmoon Junior Academy

Binti en Mesaidi zijn tweelingzusjes. De papa van de meisjes is werkloos en dus heeft het gezin nauwelijks een inkomen. Mama kan met het inkomen van haar werk net genoeg voedsel op de tafel krijgen voor 1 dag. De meisjes kunnen daardoor niet naar school omdat er geen geld over is om schooluitrusting te betalen. Binti is dikwijls ziek omdat ze water moet drinken dat eigenlijk niet goed is voor haar.

Mueni Mbithi

Lightmoon Junior Academy

Mueni Mbithi behaalt goede schoolresultaten maar haar ouders kunnen niet verder betalen. Een brief van haar leraar vertelt ons dat Mueni een veelbelovend studentje is. Doordat haar ouders het verschuldigde schoolgeld niet meer konden betalen, kon ze niet langer naar school. Help Kids To School pikte haar op en zorgt voor de nodige uniformen en schoolgerei. Ze woont in een schamel huisje en haar mama tracht de kost te verdienen met een klein winkeltje.

Mwalimu Hamati

Lightmoon Junior Academy

Mwalimu woont bij zijn ouders en is een goed student. In het lemen huis is er slechts een lamp. Die hangt in zijn kamer, zodat hij 's avonds kan studeren. het gezin wil Mwalimu in school houden, maar het is moeilijk om het schoolgeld te betalen. Via ons project krijgt de jongen nu een kans. Hij startte in 2020 het eerste jaar high school. 

Nicholas Kitonga

Lightmoon Junior Academy

Nicholas is de broer van Rosa. Ze verloren hun vader en moeder heeft geen job omdat ze chronisch ziek is. Nicholas gaat zeer graag naar school. Hij is de beste van zijn klas en wil zeer graag verder studeren. Mama kan echter het schoolgeld niet betalen. We helpen hem nu in High school.

Amina Mwalimu

High school

Amina start High school in 2018. Ze heeft twee broers en een zus en leeft bij haar moeder. Haar vader heeft de familie verlaten, en ze staan er alleen voor. Amina is een zeer toegewijde jongere, die ons aller aandacht trok in 2017 door haar inzet en haar wil om verder te raken. Die kans willen we haar bieden. 

Halima Shadrack

High school

Halima is de zus van Shadrack. Ze verloor haar papa en haar mama kan haar niet naar High school sturen wegen gebrek aan financiële middelen. Halima lijdt echter onder haar zwakke gezondheid. We helpen haar omdat ze een van de beste van de klas is.  Ze zit nu in High school.

Rosa Ndanu

High school

Rosa verloor haar vader en haar moeder heeft geen job omdat ze chronisch ziek is. Rosa gaat zeer graag naar school. Ze is de beste van haar klas en wil zeer graag verder studeren. Mama kan echter het schoolgeld niet betalen. Ze krijgt nu de kans om in High school verder te studeren. Ze maakt deel uit van het zangkoor van de school. 

Dorcas Kivondo

High school

Dorcas is een dochter van gescheiden ouders. Ze woont bij haar papa. Tijdens onze bezoeken valt ze op omdat ze echter leiderskwaliteiten vertoont. Omdat we meer wilden weten vragen we informatie aan de directie. Dan blijkt dat haar papa geen schoolgeld kan betalen, en dat Dorcas in hongerstaking is gegaan omdat ze absoluut naar school wil. Onze hulp is een echte verademing voor haar. Ze studeert nu in High school.

Mary Musembi

High school

Mary Musembi loopt tot 2016 school aan Lightmoon Junior Academy. Haar mooie resultaten op school wil Help Kids to School belonen met steun via het project. Ze zit nu in High school.

Peter Mbutha

High school

Het verhaal van 'little Peter' is bewonderenswaardig. De jonge man legde in de lagere school elke dag zo'n 20km af om naar school te gaan, vertrok hiervoor om halp 6 's morgens en kwam omstreeks half 10 's avonds terug thuis. Hij woont met z'n ouders in een schamel hutje, nauwelijks bewoonbaar, maar hij was de beste van z'n klas. Hierdoor 'verdiende' hij onze waardering en onze steun. In 2016 startte hij het eerste jaar in High school. Hij beëindigt High school in 2020. Ondanks zijn leefomstandigheden is Peter altijd een blije jongen. Geweldig voorbeeld!

Victoria Nzambi

High school

Tijdens onze vakantie in 2015 ontmoeten we An, onze kok. An heeft 3 kinderen, waarvan Victoria de oudste is. An heeft ook nog een weesjongen in huis gehaald en tracht haar gezin een betere toekomst te geven door hard te werken en te sparen. Als ze me uitlegt dat ze onmogelijk 2 kinderen tezelfdertijd kan naar High school sturen besluiten we haar te helpen voor een deel. Victoria startte met onze hulp in 2016 in High school. Haar vader overleed aan kanker in 2020. An staat er nu alleen voor.

John Kimani

High School

John Kimani zijn vader stierf enkele jaren geleden. De jongeman helpt zijn moeder zo goed als hij kan, maar ze heeft het moeilijk om zijn schoolgeld te kunnen betalen. Met haar zeer beperkte inkomen doet ze wat ze kan. Wij helpen met de rest. John is een leuke jongeman, vriendelijk en met een grote maturiteit voor zijn leeftijd.

Mohamed Shadrack

HighSchool

Shadrack verloor zijn vader en heeft enkel nog zijn moeder. Ze heeft niet de financiële middelen om haar zoon te laten verder studeren.
Via Help Kids To School krijgt hij de kans om toch verder te studeren. Hij is hier zeer dankbaar voor en heeft ons al enkele brieven geschreven. Shadrack is ook een goed voetballer. Shadrack zit nu in High School.

Jacinta Nguti John

High School

Jacinta zal zonder hulp niet anders kunnen dan thuis blijven. Ze is een goede studente.  Haar ouders kunnen echter niet de kosten betalen om haar in High School te laten verder studeren. Dus was het enige overblijvende plan om haar  thuis te houden en familiale taken te laten uitvoeren. Jacinta wil echter meer bereiken dan dat en wil verder studeren om een diploma te kunnen halen. Ze studeerde in 2019 af en behaalde een certificaat in Hospitality Management

Annah Munee

High School

Annah is een veelbelovend meisje, die echter ook zonder hulp geen toekomst heeft. We vinden haar in 2014 en we hielpen haar om High school af te werken. In 2019 studeerde ze, tezamen met Jacinta, af en behaalde een certificaat in Hospitality Management.

Swahehe Gakare Bakari

Afgestudeerd in 2017

Swalehe Gakari is een goed voetballer. Daardoor werd hij gesponsored door een High school en kon hij naar school blijven gaan. Hij leeft bij zijn vader, die niet genoeg geld verdient om hem te ondersteunen. Swalehe studeert goed. Via het project kunnen we hem helpen met de kleine noodzakelijkheden die hij nodig heeft in school. Eind 2016 beëindigt hij High school. Hij volgde nog een korte opleiding als kok en hoopt nu werk te vinden. 

Celina Kendi

Afgestudeerd in 2016

Celina woont met haar vader in Ukunda. Hij heeft er een kleine shop. Haar moeder leeft met de andere kinderen in het binnenland. Celina is zeer gemotiveerd om verder te studeren, ze heeft haar examens in Primary school afgelegd terwijl ze erg ziek was. Toch moest ze noodgedwongen stoppen na High School omdat haar ouders de financiële middelen ontbreken. Ze wil absoluut een diploma behalen zodat ze kan werken en een zaak openen. Op die manier wil ze de rest van haar familie vooruithelpen. Celina heeft in 2015 de kans gekregen om aan de universiteit van Mombasa Business Administration te studeren. Ze studeert af in 2016 af en kreeg op 24 november 2016 haar diploma. Ze werkt nu als boekhoudster en heeft een kleine eigen zaak in Nairobi. Celina in intussen gehuwd en heeft een dochtertje.

Mutuku Clinton Mwania

Meru University

Mutuku is een veelbelovend student en behaalt goede resultaten. Met de hulp van Help Kids To School kon hij in 2014 High School afwerken. Hij studeert nu voor bouwkundig Ingenieur aan de universiteit van Meru. Zijn ambitie is om een diploma te halen en aldus inkomsten te kunnen genereren om z’n familie te helpen. Hij wordt niet meer geholpen door zijn vader en zijn moeder kan hem niet steunen. Hij studeert heel goed, maar is volledig afhankelijk van onze hulp. Hij studeerde af in 2018 en moet nu zelf werk zoeken.

Joseph Musunga

Afgestudeerd in 2015

Joseph Musunga is de eerste universiteitsstudent die door het project wordt ondersteund. Hij is de jongste zoon van een gezin van 9 kinderen en begon in 2012 vol goede moed aan zijn studies teneinde een diploma in Pharmaceutical Technology te kunnen behalen. Zijn oudere broer betaalde zijn studies, maar kon deze financiële kosten niet meer aan omdat zijn kinderen inmiddels zelf in High school studeren.  Joseph studeerde af in 2015 en is daarmee de eerste student die via Help Kids To School een diploma behaalt. Hij werkt nu voor Help Kids To school en managed ter plaatse de high school studenten. Joseph is intussen gehuwd en heeft een dochtertje.

Please reload

bottom of page