HELP KINDEREN NAAR SCHOOL
EN GEEF HEN EEN TOEKOMST

Filmpje 2019

Filmpje 2017

Help Kids to School is een vzw die in Kenia kinderen sponsort om naar school te kunnen blijven gaan en een diploma te halen. Wij financieren in de plaatselijke scholen ook projecten mbt faciliteiten.

Ingezamelde fondsen worden rechtstreeks aangewend. Al onze medewerkers werken

op vrijwillige basis.

Help je graag mee?

Contacteer ons!

Stap voor stap infrastructuur verbeteren

in Lightmoon Junior Academy!

Een waterput en elektriciteit 2013, verlichting in enkele klaslokalen in 2014, een nieuw sanitair gebouw en schoolboeken in 2015, uitbreidingswerken en schilderwerken in 2016 en 2017.   Verbeteringswerken, schilderwerken en schoolboeken in 2018 en 2019. We werken samen met de directie om de infrastructuur van dit schooltje te verbeteren. We doen dit met kleine budgetten, en willen elk jaar iets verder gaan. Er is nog veel te doen. Niet alles ineens, maar stap voor stap, zodat het beheerbaar blijft, en op het lokale, Afrikaanse ritme.

Meer info over onze projecten

Met ‘Help Kids To School’ worden kinderen in Kenia geholpen om naar school te blijven gaan en een diploma te halen. Sinds enkele jaren helpen en begeleiden we zo'n 30-tal kinderen. 8 behaalden intussen al een diploma of certificaat.

Daarnaast bouwen we mee aan een lokaal schooltje, waar zo'n 450 kinderen school lopen.  In 2013 was er geen water of elektriciteit, en slechts 4 toiletten voor 600 kinderen. Deze situatie is intussen erg verbeterd.

Elk jaar gaan we met een ploeg geïnteresseerden naar Kenia. Er kunnen een 8-tal mensen mee. Kenia heeft als voordeel dat je er leuk op vakantie kan gaan en een safari kan doen. De meerwaarde voor wie meereist is dat je ook met het echte Afrikaanse leven zal kennis maken. Wij bezoeken immers de kinderen en ouders thuis, nemen tijd voor een babbel, en kijken wat er nodig is. Armoede en gastvrijheid, maar ook de hoop en vriendschap zullen je niet onberoerd laten. Zij leren van ons, wij leren van hen.

De kinderen die we steunen zijn kinderen waarvan de ouders het financieel zeer moeilijk hebben om het schoolgeld te betalen. De kinderen zijn gemotiveerd om verder te studeren omdat ze een betere toekomst willen voor zichzelf en voor hun familie.  De kinderen beseffen heel goed dat ze een unieke kans krijgen en hun schoolresultaten zijn bepalend voor verdere sponsoring. Ze worden gevolgd vanuit België, en het management ter plaatse wordt gedaan door Joseph, een oud student die in 2015 afstudeerde met de hulp van de VZW. Help Kids To School is geen grote organisatie, maar werkt concreet en rechtstreeks naar de kinderen toe. Elke gift wordt rechtstreeks besteed aan het schoolprogramma van een kind of verbetering van infrastructuur en levensomstandigheden. Hoe meer sponsors, hoe meer kinderen geholpen kunnen worden.

U kan helpen de droom van een kind in Kenya om verder te studeren te realiseren. Bovendien kan u een concreet gezicht plakken op de bestemming van uw gift. Een mooi gebaar en warm gevoel. En wie weet, misschien krijgt u op een dag zelf een e-mail van een van de kinderen of gaat u zelf eens op reis naar ginder?

Alvast bedankt voor uw sympathie en vrijblijvende steun,

Peter van den Broucke

Meer kinderen

op zoek

naar sponsoring

HOE HELPEN?

UW STEUN IS WELKOM!

Sponsor of Sympathisant?

Schrijf je hier in en ontvang enkele malen per jaar de

NIEUWSBRIEF

over de werking van het project!

CONTACTEER ONS

helpkidstoschool@gmail.com

HOE HELPEN?

Europees Rekening Nummer:

“HELPKIDSTOSCHOOL”

IBAN: BE16 7340 3515 9374

BIC: KREDBEBB

INSCHRIJVEN OP NIEUWSBRIEF

Klik en schrijf je in op onze

HELP KIDS TO SCHOOL VZW - Boslaan 45 - 3050 Oud-Heverlee - BE 0551.926.337

© 2015 Copyright - Peter Van den Broucke - Help Kids To School  -  WEB Design sponsored by Move-On design - moveondesignbe@gmail.com

website builder. Create your website today.